Menu

Tady jsme doma - Svatba

MFF Strážnice 2011

Stalo se již tradicí, že tento pořad dává prostor dětem, aby se vzájemně naučily písně, tance, aby se spontánně přidávaly ke hře kamarádů. Proto název zdůrazňuje, že děti dětem dělají radost a současně představují svoji obec, region, prostě místo, kde jsou doma.
K tradici tohoto pořadu patří také rukodělná činnost, která ke hrám dětí vždy patřila.
Zvláštností, ale rovněž už tradicí je i složení účinkujících. Kromě dětí ze slováckých folklorních souborů se na pořadu podílí třeťáci ze Základní školy v Řevnicích. Je to další třída, která se zapojila, spolu se svojí paní učitelkou, do projektu Tady jsme doma - Regionální folklor do škol. Celý rok se v nejrůznějších vyučovacích předmětech učili poznávat tradiční lidovou kulturu svého kraje, život svých předků. Proto se i oni zapojí do hry zde na pódiu. Ostatní výsledky jejich celoroční práce ukazuje výstavka ve vstupní hale skanzenu.
Pro letošní dětské spontánní hraní jsme zvolili svatbu. Tato mimořádná událost ze světa dospělých dává jistě dostatek podnětů dětské fantazii. Nechejme se překvapit, co děti zaujalo, jak tuto výjimečnou událost ztvární.

Účinkují:
Břeclavánek z Břeclavi
Slováček z Brna
Štěpnička z Veselí nad Moravou
Vlčnovjánek z Vlčnova
Děti z 3. A ZŠ Řevnice

Pořadem provázejí:
Rozálie Jagošová a Helena Strachotová

Autorky:
PhDr. Alena Schauerová a Mgr. Magdalena Maňáková