mým přítelem V. čápkem' nalézá se nyní v mých sbírkách a byl následující:

Výška okrouhliny prvé jámy byla l-5 m, nejvě.'ší šířka 1'6 «?, -nejdůležitější nálezy Učiněny ve vrstvě spodní, uložené asi 4 dem ode dna, kterouž tvořila hlína tmavší. V ní ležela při stěně levé, východní, úplně zachovalá k o s t r a psí v poloze přirozené, poněkud na boku, s okončinami pod trup složenými; vedle, blíže středa, ležela čelem nahoru hlava kozy, s pahýly 1 dem dlouhými a s jedním obratlem.

Poblíž leželo asi. V4 stěny pěkné nádoby 2'5 dem vysoké, nad ní>-skoro polovice menšího hrnečka silně očazeného. Obě ozdobeny byly horizontálními řadami důlků. Mimo to bylo zde hojně střepin vesměs rázu mladšího, tři kostry ptáka zvící křepelky, kostra myši, porůznu zuby kozy, krávy, prasete, rozbité kosti trubicovité, na třech místech skořápky z vajec slepicích, kousky uhlí, dva nezřetelné kousky železa, malý hřeb z téhož kovu, tu a tam větší kameny, ploché pískovce permské nebo hranaté karbonské, často jako střepy začazené-a opálené.

Nad touto dolní vrstvou tvořila obsah hrobu hlína něco světlejší, v níž byl tu onde zub, střep, kousky uhlí a větší kameny. Nahoře bylo opět několik větších plochých pískovců.

Asi 4 m odtud byla jáma druhá, o něco menší; obsahovala střepy téhož rázu, některé kosti a zuby kozí a kravské, kousky uhlí, dole více popelu; mimo to vyskytl se zde nůž železný, 8 cm dlouhý, silnou, rzí pokrytý.

Třetí jáma byla též menší prvé a poněkud podlouhlá, obsahovala střepiny, z nichž jedna nesla na dně ozdoba podoby vypouklé kružnice s křížem uprostřed.

čtvrtá jáma nalézala se již nablízkém svahu a srovnávala se velikostí a tvarem s prvou. V dolní vrstvě obsahovala kousky uhlí, něco střepů, zub kozí a čelist prasete a několik kusů rudy železné, -na nichž byly patrné účinky delšího působení ohně. Důl vyplněn byl tmavou blinou a kostmi, střepinami a opálenými kameny svorovými a křemennými.

Pátá prohlubeň měla týž obsah, na dně kousky uhlír střepy, něco kostí zvířecích, na to něco větších kamenů a hlína.

Šestá jáma nalezena asi 12 m od prvé; tvar její byl zřetelně kulovitý, dole něco sploštělý, z čehož 1,1 dem na výšku dutiny,. 4 dcm na dosti úzké hrdlo připadá, kdežto šířka 13 dem činí. Na dně ležela 4 dem vysoko vrstva čistého sypkého popelu, jenž dole byl tmavý, nahoře trochu do červena. Tu nalezeno kus nádoby mladšího rázu s vlnitou čarou kolem; mimo to obsahoval hrob dva menší střepy, několik spálených částí kostí lebečných lidských a jednu ohořelou kost trubicovitou. Nad touto vrstvou bylo množství malých a větších kamenů, hlíny, z částí