Národopisná výstava na Zbraslavi : Vnitřek čeledníku.

* „Gypsy-Lore Society", společnost pro studium cikánů, jak jsme oznámili (0. Lid I. 628), se rozešla. Nedávno stal se pokus, aby opět obživla. Vedle cikánů bude si společnost všímati i vagantů všeho druhu. Organem společnosti budou Herrmannovy Ethnologiseho Mittheilungen aus Ucgarn. Předsedou společnosti bude Charles G-. Leland, sekretářem čestným D. Mac R i t-c h i e, jednatelem A. Herrmann.

Nové časopisy

* V Jasích vydává Elena D. Sevastos časopis E i n d u n i c a, jenž má vedle jiného, jak v programu naznačeno, za iičel všímati si lidovědy.

Směs.

* Staročeské pověsti o čaroději Žitovi ze zač. XVII. věku byly přibrány do nejstaršího vydání české „Historie o životu dra. Jana Fausta, znamenitého čarodějníka, též zápisích ďábelských i čářích a hrozné smrti jeho", vydané r. 1611 v Praze od M. Karchesia. Podepsaný napsal o tom článek do Květů, 1893, str. 340.    Zbt.