str. 174

mlenou proti palouku Havla Jírova Proud nik. Od toho mezníku se oddělují grunty Bahenský od grunthův pana Petra Novohradského a Předbořských až do volšiny ležící při obci Bahenské a louce Tomáše Slámy. — Po vykonání těch příz poznamenaných věcí uhejbli sme se do Bahna k jídlu a tu posilnivše se spolu se panem ouředníkem zase sme se navrátili k čihadlu Martina Šíchy, aby i tu, oč spor byl, se porovnání stalo.

Tu sou mezníci kladeni takto: Jdouc nahoru k tomu čihadlu z louky Martina Šíchy od mezníku u staré vrby ležícího, jenž v tomto poznamenání jest v počtu vedle toho vystavování těch mezníkův, čtrnáctý, jdouc pravím, nahoru k čihadlu při konci čihadla dole u louky Martina Šíchy mezník slově Číhač. Nad tím málo vejš proti oulehli, kterou někdy N. Vydra pronajímal a jí pronajaté užíval, Ptáčník slově.

Item: Vejš nad tím mezi březím mezník Březovák. — Item: Vejš opět mezník při vršku slově Mravenec. Na rohu nad čihadlem proti hrušce stojící v gruntech pana Kolovratskýho mezník Nárož-ník. — Od toho dolů zase běží grunth Bahenský k silnici po levé straně od čihadla dolů; a tu pod tím doleji zase v roli Šíchovy mezník slově Studník blízko místa, kde někdy studynka bývala. — Item: za tou roli, na mezi při roli Kuby Mikšova i při druhém kraji dolů k rybníčku u roli Mik. Průši tež mezník. — Item: doleji na kraji tež roli Mikšovy mezník Halda slově. — Item: od toho blíž k silnici proti hrušce stojící v gruntech p. Kolovratskýho mezník. — Item: doleji pod tím mezníkem jiný mezník u roli Adama Tasy. rychtáře, Holeček. Měl na něm Mikuláš Holec pardus. A ti všickni mezníci dělí gruty Bahenské od oulehli p. z Kolovat. A tu při vystavení toho padesátého mezníku konec prácí toho dne učiněn. Odtud jsme se obrátili do Kraseňovic k spatření rybníčku Umývadla opra-venýho a projednání dolejších dvou k opravení jich pro plody, A projednavše to dílo, domů sme se navrátili. Actum ut supra."