Listů« v Žižkově, Goller T. , správce velkostat. v Tuchoměřicích, Gottwald H., velkoobchod v Praze, dr. Grégr E., nakladatel v Praze, Grégr J., soukromý úřed. v Praze, Grund K., mech. a optik v Praze, Grünwaldová J., uč. v Praze.

Dr. Haasz J. v Praze, Habart Č, uč. v Petrovicích, Hackl E., okr. taj. v Jilemnici, Haeringová M. v Benešově, P. Hájek J., kapl. v Jeníšovicích u Turnova, Hajný A.,říd. uč. v Jíkvi u Nymburka, Halaša And., pravotár v Turč. sv. Martině, Hálková D , čli. lit. odb. v Praze, Hamáček T., obch. v Praze, Ham-pejsová M. v Litomyšli, Hamza F., MUC. na Král. Vinohradech, Haněl O. , MUC. v Praze, Hanušová D., spisov. na Král. Vinohradech, Hanušová K., spisov. v Praze, Harmach K., JUC. v Sedlci, Hartvich J., malíř v Praze, Havlík S., obch. v Praze, Havlík V., bednář v Praze, Havlíčkova Berta v Praze, Havlů J., kanov. a far. v Praze, Havrda F., c. k. pošt. rada v Praze, Hein V., dr., sekretář dvorního musea ve Vídni, Heinrich J. N., posl. ve Žďáru, Hejna Jos., far. v Drahově u Veselí, Hellich J., purkmistr v Poděbradech, Hemerka šl. A. ve Slaném, Herain J., archit. v Praze, Heran Frant., učitel v Kralupech, Hergessell F., akad. soch. na Král. Vinohradech, Herrmann I., red. v Praze, Herzog Jos., řid. měšť. školy v Bystřici nad Pernštýnem na Moravě, Heřman G., uč. v Holicích, Heřmánek R., kontr. Pražské měst. pojišťovny v Praze, Heyduk Filip, maj. domu v Praze, Hildprandt F., baron v Blatné, Hindlová B. v Praze, Hladík J., prof. v Brně, Hladík J., fot amat. ve Vysokém n. Jiz., Hladký C, uč. ve Slavkově, »Hlasy od Blaníka« v Benešově, »Hlas« v Brně, »Hlasy z Chrudimska« v Chrudimi, »Hlasy z Polabí« v Kolíně, »Hlasy z Pod-řipska« v Libochovicích, »Hlas od Cidliny«, čas. v Nov. Bydžově, »Hlas od Metuje«, čas. v Křičíně u Nov. Města n. M , »Hlasy z Hané« v Prostějově, »Hlas Lidu« v Prostějově, »Hla-sy ze Šumavy« ve Strakonicích, »Hlasy ze západní Moravy« v Třebíči, Hlaváček J., okr. star. ve Slaném, prof. Hobla rodina v Mladé Boleslavi, »Hodoňan« v Hodoníně, »Hodo-nínské Listy« v Hodoníně, Hofbauer A., akad. malíř v Praze, Hoffmann A., JUC, Hochma-nová A. v Křížanově, Holeček F. v Praze, Holinová A., čl. lit. odb. v Praze, Holub A., uč. v Lysé n. L., Hölzl E., knihkupec v Olomouci, Homola J., uč. ve Veselí n. Moravou, Honejsek V., P., far. u sv. Haštala v Praze, Honzík K., centr. řid. v Praze, Honzík, stud. v Plzni, Horák F., JUC. v Praze, Horáček A., uč. v Hoře Kutné, Horn K., soukr. úřed. v Praze, Horník F., člen Národního divadla v Praze, Horník O., řed. kůru v Karlíně, »Horymír« v Příbrami, Hořica I., red. v Praze, »Hořický List« v Hořicích, dr. Hostaš K , zem. adv. v Klatovech, Houser Jan, okr. příručí v Nov. Městě n. M., Hovorka M. J., spisov. v Praze, Hrabák A., měšťan v Hoře Kutné, Hrabalová L., pěstounka na Král. Vinohradech, Hrabě V., mistr tesařský v Praze, Hrachovec J., uč. v Meziříčí Valašském, »Hra-nicko-Lipnické Noviny« v Hranicích, Hranička H., posluchač chemie v Praze, Hrdina V., pokl. živnost. banky v Praze, Hrubík F., bohoslovec v Praze, Hrubý J., spisov. na Král. Vinohradech, Huda F., c. k. cestmistr v Hoře Kutné, Hudební sbor »Sokola« pražského v Praze, Hudec J., dr., adv. v Nymburce, Hůlka F., kapitán větroplavby v Praze, Hůlka K., uč. v Rakovníku, Hutterer R., řid. měšť. školy ve Vršovicích, Hübsch J., obch. v Bubnech, Hyka V., uč. v Brandýse n. L., Hynek Al., knihkup.v Praze, »Hlasy Pojizerské« v Turnově.

Chalupa K., úřed. zem. výboru v Praze, Charvátová B., absolv. prům. školy v Praze, dr. Chleborád J., ve Žďárci u Chotěboře, » Chrudimské Noviny« v Chrudimi.

Ibl K., kaplan v Radnicích.

Jaenig Karel, Msgre., praelát v Praze, Jaklin R., mech. a optik v Praze, Jakoubková B., ind. učit. v Praze, Jakubec A. v Libunci, Jakubíčková L., učit. v Praze, Janč J., uč. v Pan. Břežanech, Jandl A., uč. v Praze,

Jandourek Frant., inž. v Praze, Janoušek J., kustos musea v Telči, Jansa V., malíř v Praze, Janša J., akad. malíř v Praze, Jánský K., nakladatel v Táboře, Janů A., ředitel měšťanské školy v Žamberce, Jaroš F., učitel v Rychnově nad Kn., Jarý J., ředitel pokračovací průmyslové školy v Libni, Jauris J., cukrář v Praze, Javůrek J., dr. v Praze, Jednota českých filologů v Praze, Jednota českých matematiků v Praze, Jednota literární boho-slovců »Růže Sušilova« v Brně, Jednota liter. bohoslovců »Jirsík« v Čes. Budějovicích, Jednota liter. a řečnická bohoslovců v Hradci Králové, Jednota liter. bohoslov. v Olomouci, Jednota literár. bohoslovců »Růže Sušilova« v kníž. arcib. semin. v Praze, Jednota čte-nářsko-ochotnická »Kolár« na Smíchově, Jednota čtenář.-ochotnická »Pokrok« v Žižkově, Jednota nár. pošumavská ve Volyni, Jednota učitelská »Budeč« v Českém Brodě, Jednota učit. okresní v Chotěboři, Jednota učit. »Ko-menský« v Kolíně, Jednota učit. »Komenský« na Kyjovsku, Jednota učitelská »Komenský« v Ml. Boleslavi, Jednota učitelská »Budeč« v Mnich. Hradišti, Jednota učit. »Komenský« v Náchodě, Jednota učitelská »Komenský« v Rokycanech, Jednota učitelská okresu turnovského, Jednota učit. »Budeč« ve Vlašimi, Jednota zpěváckých spolků českoslovanských v Praze, Jednotřídní škola obecná v Petraši-cích u Turnova, Jehličková A., choť lékaře v Táboře, Jech J. O. , továrník v Praze, Jelenová A., ind. učit. v Praze, Jelínek B., c. k. konservátor v Praze, Jelínek E , JUC, člen odboru sokolského v Žižkově, Jelínková E., pěstounka v Praze, Jemelka A., P., katecheta v Praze, Jerie A., uč. ve Vršovicích, »Jičínský Obzor« v Jičíně, »Jičínský Ohlas« v Jičíně, »Jihlavské Listy« v Jihlavě, »Jihočeské Listy« v Čes. Budějovicích, Jindra J. A. v Počátkách, MUC. Jíra J. v Praze, Jirák A., uč. měšť. školy v Žižkově, Jirka J., uč. ve Štěkné, Jirků A., člen obch. odb. na Král. Vinohradech, Jirout M., řid. uč. ve Smrčí, Jirousek Jos., krejčí v Praze, Jirsová v Táboře, Jiříček Aug., red. v Prostějově, »Jitřenka« v Poličce, »Jizeran« v Ml. Boleslavi, Johanneum v Praze, Jokl J., uč. v Křici u Kozlan, P. Jokl Ř., člen řádu August. na St. Brně, Jurgenson P., hudební naklad. v Moskvě, Just K., knihař v Praze.

Kabelík J., prof. v Přerově, Kádner V., red. v Praze, Kadraba E., architekt v Praze, Kalanda A., člen výt. odb. NVČ. v Praze, Kalaš A., mech. a optik v Praze, JUC. Kalina F., okr. taj. v Blatné, Kalita J., řídící učitel v Nebuželích, Kamarýt A., uč. měšť. školy v Praze, Kancnýř B., c. k. soudce v Dačicích na Moravě, dr. Karásek J., red. Pražských Novin v Praze, Karásek G., obch. v Praze, Karbus Václav, úředník v Praze, Karkoška R., učitel v Polské Ostravě, dr. Karlík H., adv. v Rokycanech, Kasalický J., Kasl F., stav. klempíř na Král. Vinohradech, Kašpar, úř. živnost. banky v Praze, dr. E. Kaufman, prof. v Praze, Kaván F., hud. sklad. v Praze, Keřlík F., brašnář v Praze, Kheil K. P., řid. obch. školy v Praze, Kitzberger K., uč. v Turnově, Klášter u svaté Markéty v Břevnově u Prahy, Klášter na Strahově v Praze, Klášter sv. Tomáše v Praze, Klášter v Rajhradě na Moravě Klášter v Ročově, Klášter ve Starém Brně, Klášter v Želivě, Klášterský V., člen odb. sokolského v Praze, dr. Klauner, red. »Zeit«, Kleinmondová L. v Praze, Klement F., spisov. v Praze, Klement K , říd. učitel v Dejvicích, Klementová M., spis. v Praze, Klenka J., uč. tělocviku na c. k. ústavu učit. v Praze, Klenková O. z Vlastimilů v Praze, Klenková P. z Vlastimilů v Praze, dr. Klier Č., koncip. Pražské městské spořit. v Praze, Klička J., prof. konservatoře v Praze, Kličková B. v Praze, Klika J., uč. měšť. školy v Praze, PhC. Klíma J. V. v Praze, Kliment K.. říd. uč. v Dejvicích, Klinger V. v Praze, Klub českých filatelistů v Praze, Klub fotografů-amaterů v Praze, Klub historický v Praze, Klub přírodovědecký v Praze, Klubal P., tov. v Praze, Klusáček K., akad. malíř v Praze, Kmeť A., far. v Prenčově, Knies J., učitel

v Doubravici, pošta Rájec, Knihtiskárna Raj-hradských Benediktinů v Brně, Kníž. arcib. seminář v Praze, Knopf R., archit. v Zalatné v Sedmihradech, Knotová H., pěst. v Praze, Kober I. L., nakl. v Praze, Kobosil J., rol. v Penčíně u Turnova, Kohoutek F., učitel v Uhříněvsi, PhC. Kolář J. v Praze, Kolle-giátní kapitola ve St. Boleslavi, dr. Kollmann H., člen odb práv. v Praze, Konopka J., stat. v Praze, Konvent Křížovníků v Praze, Konvent Maltézský v Praze, Kopistová J., choť zem. adv. v Praze, Koraszenski B., redaktor »Gazety Opolskij« v Opolí, Kordík V., hře-benář v Praze, Körber V., akad. mal. v Praze, Kořízek K., uč. v Úpici, Kopřivová A., pěst. v Praze, Kostinec A., prof. v Plzni, P. Košnař J., čl. círk. odb.v Praze, dr. Koutecký, adv. v Strážnici, Kotouč F., uč. měšť. škol na Král. Vinohradech, Kotrba V., red. v Praze, Kotrouš F., čl. odb. sokolského v Praze, Koubová A., čl. lit. odb. v Karlíně, Koudelka F. ve Výškově, Koula J., prof. na c. k. technice v Praze, dr. Koutecký J., adv. v Strážnici, dr. Koutský O. v Pardubicích, Koza J., uč. v Hulíně na Moravě, dr. Kozánek K., adv. v Kyjově, Krajkářská škola ve Vamberku, »Krakonoš« v Jičíně, Kramata L., uč. v Praze, Kratochvil T., býv. řid. div. společnosti, Kredba V., říd. uč. v Praze, Krejčí J., řid. měšť. školy v Rychnově n. Kn., Krejčík J., řezbář v Praze, JUC. Krekule J,. v Praze, dr. Kresl J., př. sokol. odb. NVČ. v Praze, Kretz F., red. v Uher. Hradišti, dra. Křečka V. rodina v Kojetíně, Kronbauer J., red. v Praze, dr. Kropáček J., prof. ve Dvoře Králové, Krostová E. v Praze, Kroupa A. na Smíchově, Krunert K., red. v Praze, Krůta J., uč. na Král. Vinohradech, Křečan H., tech. v Praze, JUC. Křečan S. v Pardubicích, Kříženecký R., archit. v Praze, Křižík F., závod elektrotech. v Praze-Karlíně, Kuba L., uč. v Poděbradech, Kubáň Václav, Kubeš A , mistr tesařský v Praze, Kubín V., uč. ve Vlněvsi, pošta Dolní Beřkovice, Ku- brová B. v Kněževsi, Kučera F., uč. v Roudnici, Kučera J., uč. ve Veletinách, pošta Uh. Brod, Kudelková V., odb. uč. v Praze, Kudrna K., uč. v Chrudimi, Kuffner J., spis. v Praze, Kühnt V., úřed. c. k. zastavárny v Praze, Kukaň V., člen odboru sokolského na Král. Vinohradech, Kukla A., řid. výzkum. ústavu prům. pivovar. v Praze, Kukla K., redaktor v Praze, Kulhavý F., fot.-amat. v Praze, Kup-čanko I., red. »Prosvěšcenije« ve Vídni, Kurc H., soukr. úřed. v Praze, dr. A. Kusák, red. »Velehradu« v Kroměříži, Kvapil J., spisov. v Praze, Kykalová M., uč. na Žižkově, Kysel-ková F. v Ořechově.

Laconche J. M., posl. franc. sněmovny, žurnalista atd. v Paříži, Ladecký J., spisov. v Praze, Lamač J., ing. v Praze, JUČ. Lange K. v Praze, Lašek G., říd. uč. ve Vamberce, Lašmanová A., čl. odb »Česká žena« v Praze, JUC. Lauermann J. v Praze, dr. Lederer E. v Jindř. Hradci, Ledvinka A. ryt. z Adler-felsů v Mostě, Lego J., uč. v Jindř. Hradci, Lhotová A. v Praze, Lhotová M. v Praze, Liebscher A., akad. malíř v Praze, Liebscher K., akad. malíř v Praze, »Lidové Noviny«, čas. v Brně, Linhartová M., choť lék. v Ratajích, Lipka F., mag. pharm. v Boskovicích, Lipka K. v Boskovicích, Lippert E., uč. na Žižkově, »Listy ze západní Moravy« v Třebíči, »Listy Turnovské« v Turnově, Liška F., taj. musea v Jičíně, »Litovelské Noviny« v Litovli, Lokay A., kupec v Karlíně, Lorenc G., účet. cukrovaru v Ruzyni, Loyková A., čl. vyšíkového kroužku v Praze, Loyková A., učit. v Tovačově, »Lučan« v Lounech, Lukáš A., okr. taj. ve Velvarech, Lukeš J., vládní rada a chefredaktor »Pražských Novin« v Praze, Lukeš J., uč. v Praze, Lustig K., uč v Bechyni, »Lýra«, čas. v Hořicích.

Blader J., úř. c. k. zastav. v Praze, Ma-diera A., okr. škol. insp. na Král. Vinohradech, Mahling B., továrník rukavic v Praze, Mácha R , říd. uč. v H. Čeladné na Moravě, Macháček F., obchod v Praze, Macháček F., práv. v Rychnově n. Kn. JUC. Macháček K., okr. taj. v Berouně, Máchová K., uč. »Vesny«