Za zásluhy o Národopisnou výstavu českoslovanskou*)

obdrželi:

1. Čestný diplom a pamětný peníz.

Americký odbor NVČ., Bakešová Luc., choť statkáře, Ořechovičky u Brna, »Čech« v Praze, Čech J. L., obch. v Praze, Dušek V. J., spisovatel a prof. v Praze, Fanta J., archit. v Praze, Havelková V. v Praze, »Hlahol«, pěvecký spolek v Praze, »Hlas Národa« v Praze, »Illustrovaný Kurýr« v Praze, Jahn Jiljí V., školní rada a řiditel v Praze, Janáček Lev, skladatel v Brně, Jurkovič Dušan, architekt ve Vsetíně, Karásek Jos., prof. na gymnasiu v Příbrami, Klub českých turistů v Praze, Klvaňa Jos., školní inspektor v Uh. Hradišti, dr. Koudela Jos., adv. v Brně, Kovařovic K., skladatel v Praze, Mařatka F., uč. ve Vysokém n. Jiz., dr. Matějka J., měst. lék. v Praze, Matice opavská v Opavě, Museum městské v Praze, »Národní Listy« v Praze, Národní divadlo v Praze, »Národní Politika« v Praze, Odbor okresní národopisný v Hlinsku, Odbor okresní národopisný v Hořicích, Odb. okresní národopisný v Hradci Králové, Odbor národopisný v Náklu, Odbor okresní národopisný v Plzni, Odbor hasičský NVČ. v Praze, Odbor sokolský NVČ. v Praze, Odbor okresní národopisný v Slaném, Odbor dolnorakouský NVČ. ve Vídni, Odbor národopisný ve Vsetíně, Pfeffermann Jos., inž. v Praze, »Politik« v Praze, Thdr. Podlaha Jan, adj. kníž. arcib. semin. v Praze, »Prager Abendblatt« v Praze, »Prager Zeitung« v Praze, »Pražský Denník« v Praze, Slovenští vlastenci na Uherském Slovensku, dr. Smyčka J., obvod. lék. v Litovli, Schnirch Boh., akad. sochař na Král. Vinohradech, Šittler Ed., provisor kníž. arcib. semináře v Praze, Tallowitz F , velkoobchod. v Praze, Umělecká Beseda v Praze, Ústřední výbor moravský NVČ. v Brně, Vanklová M. v Olomouci, Večeř A., prof. na hosp. škole ve Vel. Meziříčí, Vodňanský Ant., soukr. úř. v Praze, Vyšíivkový kroužek dam v Praze, Živna Boh., vrch. inž. v Praze.

2. Diplom a pamětný peníz.

Adam Jar., účet. NVČ. v Seči, p. Váp. Podol, Adámek A., prof. v Praze, Akademický čten. spol. »Zora« v Brně, Akademický spol. »Haná« v Domažlicích, Akademický spolek »Chod« v Domažlicích, Akademický spolek »Dobroslav« v Hradci Králové a okolí, Akademický spolek v Chrudimi, Akademická čtenářská jednota v Jičíně, Akademický spolek »Smetana« v Litomyšli, Akad. klub »Opava« v Opavě, Akad. spol. v Opavě, Akad. spolek »Arnošta z Pardubic« v Praze, Akad. spolek »Budivoj« v Praze, Akad. spolek »Jeroným« v Praze, Akad. spol. »Jizeran« v Praze, Akad. spol. »Jungmann« v Praze, Akad. spol. »Kra-konoš« v Praze, Akad. spolek »Krakovec« v Praze, Akadem. spolek »Polaban« v Praze, Akad. spol. »Radbuza« v Praze, Akad. spol. »Radhošť« v Praze, Akad. spol. »Říp« v Praze, Akad. spolek »Sázavan« v Praze, Akademický spol »Úhlava« v Praze, Akademie křesťanská v Praze, Akad. spol. v Přerově, Akad. spol. ve Vídni, P. Albieri, spis. a ofic. zpravodaj NVČ. v Praze, Aleš M., akad. malíř v Praze, Ambrož V., říd. uč. ve Škvrňanech, Amerling K., řid. ústavu slabomyslných na Hradčanech, Anděl J., droguista v Praze, Anthon B., em. řid. cukrovaru na Král. Vinohradech, Arbes J., spis. na Smíchově, Augustinová Bož., choť gymn. prof. v Praze, Auštěcký J., uč. na Král. Vinohradech.

Bačkovský F., dr., nakladatel v Praze, Balík J., lékár. v Hronově, Balvín J., uč. na

Žižkově, Baroubek E. v Praze, Bárta a Tichý, tov. v Praze, Bartel J., maj. dřevoryt. závodu v Praze, Bartelmus R. a spol., závod elektro-tech. v Brně, Bartoníčková R., ind. učitelka v Praze, Bartoš V., říd. uč. ve Vel. Sedlišti u Litomyšle, Bartůněk v Hnojících, Batovec

B. F., cís. rada v Praze, Baudyš J. v Jaroměři, Baumgartlová A. v Karlíně, Baumgart-lová K., choť továr. v Karlíně, Bejvl V., tov. v Praze, Bekaert M., adv. a žurnalista v Gentu, Belej J., red. rusínský ve Lvově, Bellmann K., nakl. v Praze, Bellois E., red. »Figara« v Paříži, Benda Jos., uč. v Lomnici u Jičína, Benda M., řed. měšť. škol v Praze, Bendl K., hudeb. sklad. v Praze, Bendi V., JUC, koncipista NVČ. v Praze, Beneš A. V. v Praze, Bene-šovský-Veselý V., red. v Praze, Beránek J., mag. officiál v Praze, Bernášek V., uč. na Králov. Vinohradech, Beseda filharmonická v Brně, Beseda českoslovanská obch. v Praze, Beseda měšťanská v Praze, Beseda cukrářská v Praze, Beseda česká v Teplici, Beseda česká v Ústí n. L., »Besedy Lidu« v Praze, Běhálková X., člen výt. odb. v Tovačově, Bibová R., učit. pokr. školy v Praze, Bílek M., mistr tesař. na Král. Vinohradech, Bilouv, redaktor rusínský, Bílý F., c. k. prof. na Kr. Vinohradech, Bízek O:, uč. v Plzni, Bláha J., uč. v Praze, Blahous V., uč. v Divišově, Blažek P., red. v Praze, Bočková F., abs. prům. školy v Praze, Bočková M. v Kunštátě, Bo-lear, uč. ve Svratouchách, Bolech V., úřed. NVČ. v Praze, Bondyová A., choť náj. velkostatku v Řeztokách. Borovský F. A. v Praze, dr. Bouček, lék. v Poděbradech, Borůvka L., uč. v Praze, Brandejs A., velkostat. v Such-dole, Brandstätter O., kand. fil. na Král. Vinohradech, Brdlíková B., choť mlýn., Tábor, Brejcha M., řid. piv. v Praze, Brožek, úřed. v Praze, Brunclík J., Phil. Cand., učitel měšť. škol v Ml. Boleslavi, Bubela K., právník ve Vsetíně, Bubeníček J., mal. v Praze, Bučar F., red. v Zagrebu, Budeč učitelská v Holicích, Budeč v Jaroměři, Budeč Povltavská v Sedlčanech, Budeč povltavská a votická ve Voticích, Budil V., div. řid. v Plzni, »Bu-divoj«, čas. v Čes. Budějovicích, Buďárek J., soukr. úř. v Praze, Buchar M., hot. v Příbrami, Bujárek E., člen odb. sokol. v Praze, Burg-hauser J., říd. uč. v Ješíně, Bursík a Kohout, nakl. v Praze, Burtis A. Mr., journalist Os-borne (New-York), Buss A., uč. v Křivoklátě, Buzek K., uč. na Žižkově, »Bydžovské Noviny« v Novém Bydžově.

Caska J., uč. v Dol. Radechově, Cechner A., prof. na kamen, škole v Hořicích, Cerf

C, red. »Gill Blassu« v Paříži, Cidlinský V., red. v Jičíně, Cif ka M., obch. v Praze, Cipra H., c. k. pošt. úř., člen obch. odb. v Praze, Cinert, red. »Věstníka« ve Vídni, Coufal F., rol. ve Zhoři u Jihlavy, Cutíková A., řiditelka denní pokrač. dívčí školy v Praze, Cvekl J., uč. měšť. školy v Karlině, Cveklová A., učit. měšť. školy dívčí v Karlině, Cyrillo-Metho-dějské knihkup. v Praze.

Čadová A. J., uč. měšť. školy na Král. Vinohradech, Číha K. B. v .Horní Jasenici, Čihák L., obch. v Jílovém, Čihák V., uč. na Král. Vinohradech, Čistecký J. Diviš ze Šer-lingů, řid. cukr. v Přelouči, Čížek H., zlatník v Praze, Čapek K., red. v Praze, Čapková B., choť lék. v Úpici, »Čas«, časopis v Praze, »Čáslavské Listy« v Čáslavi, Částková K., uč. v Plzni, Čech J., inž. v Praze, dr. Čelakovský J., univ. prof. v Praze, dr. Čelakovský L. v Praze, Čenský A., architekt v Praze, dr. Čermák K. v Břeclavě, Čermák K., c. k. konservator v Čáslavi, Čermáková M. ve Vel- Meziříčí, Černá A, ind. učit. v Mladé Boleslavi, Černý J. v Praze, Černý. J., učitel v Praze, dr. Černý T. v Praze, Černý V., katecheta v Praze, Červenka A., uč. v Tišnově, Červený N. O., tov. v Kyjevě, Červinka F. L. v Uh. Hradišti, Červinka V. P., katech. na Žižkově, Česká aeronautická společnost

v Praze, česká obec sokol, v Praze, »Česká Stráž«, čas. v Praze, Česká ústřední jednota velocipedistů v Praze, České kvarteto v Praze, »Český Jih«, čas. v Táboře, »Český Venkov« ve Dvoře Králově, »Český Východ« v Chrudimi.

»Bačické Listy« v Dačicích, Danešová J., čl. odb. »Česká žena« v Praze, Daněk A., red. v Olomouci, David R., kupec v Praze, Delínová Z. v Praze, Děkanský úřad na Mělníce, Děkanský úřad v Pelhřimově, Děkanský úřad v Rokycanech, Děkanský úřad v Sedlčanech, Děkanský úřad ve Vlašimi, Dinebier J., uč. na Král. Vinohradech, Divadelní ochotnický spolek v Benešové, Divadelní ochot. spolek v Berouně, Divadelní ochot. spolek v Čáslavi, Divadelní ochotnický spol. »Kolár« v Ml. Boleslavi, Divadelní ochotnický spolek »Hálek« v Nymburce, Divadelní ochotnický spolek ve Slaném, Divadelní ochot. spolek »Pokrok« ve Vídni, Dlouhá V., choť adv. v Čes. Budějovicích, Dobeš J., řiditel škol měšť. v Červ. Kostelci, Dobiás F., učitel ve Vápenicích, p. St. Hrozenkov, Dokoupil V., řid. soch. školy, red. díla »Hořický okres« v Hořicích, dr. Dokoupil A. v Praze, Doležal B., stud. v Praze, Doležal J., uč. v Kroměříži, Doležal K., tech. v Praze, Doležal L., říd. uč. v Charvatcích, Doležal L., řid. velkostat. v Poděbradech, »Domažlické Listy« v Domažlicích, Domečka L., taj. v Hradci Králové, Domluvil E. P., prof. ve Valašském Meziříčí, dr. Dorazil J. v Kroměříži, Dostal J., uč. ve Bdíně, dr. Doubrava K., adv. koncip. v Praze, Drbal R., jedn. zábav. výboru NVČ. v Praze, Drbalová V., telegraf. na Smíchově, Drozd J., kníž. arcib. notář v Praze, Drumel M., red. »Kärntner Schulblatt« v Celovci, Družstvo Národního divadla v Brně, Duffek M., správce musea v Domažlicích, Ducháč K., říd. učitel v Petrovicích u Sedlčan, Dura J., řed. měšť. škol ve výsl. v Blatné, Dura J., říd. uč. ve Skočících u Vodňan, Duras F. ve Slaném, Dušek V., uč. v Kouřimi, Dvojtřídní škola ob. v Mezilesí u Nového Města nad Metují, Dvořáček, lék. v Písku, dr Dvořák A., hud. sklad. v Praze, Dvořák B., architekt v Praze, Dvořák Č., říd. uč. v Hlušících u Nov. Bydžova, Dvořák F. v Praze, Dvořák F. X., katecheta a spis. v Praze, Dvořák K., houslař v Praze, Dvořák F. X., jed. klubu fot amat. v Praze, Dyk J., odb. učitel v Kralovicích u Plzně.

Eck F., uč. ve Zbraslavi, P. Ekert F., far. u P. Marie Sněžné v Praze, Elsnic F. na Smíchově, Elsnic J., hudeb. sklad. na Smíchově, Engelmann j., továrník v Karlíně, Erbenová B. v Praze.

Farní úřad v Budči-Kovarech, Farní úřad v Dašicích, Farní úřad ve Frýdku na Moravě, Farní úřad v Petrovicích u Sušice, Farská M. v Táboře, Faster H , c. k. notář na Křivoklátě, Félix J., odb. uč. ve Frenštátě, Felkl J. a syn, tov. v Roztokách, Ferialní klub pro střední Moravu, Ferkl J., obchod. v Praze, Fiala A., uč. v Malé Vrbce u Velké, Fiala E., inž. v Praze, Fiala F., zem. inženýr v Praze, Fiala J.. říd. učitel v Nihošovicích u Volyně, Fiala V. v Praze, Fibich Z., hud. sklad. v Praze, dr. Fišera ve Velvarech, Flum J., P., kat. u sv. Jindřicha v Praze, Foerster A., řid. hudby v Lublani, Formánek E., uč. měšť. školy v Karlině, Fořt, řid. na Mělníce, Fournol E. M., práv., dr Franko I. ve Lvově, Frič J., práv. na Král. Vinohradech, Frič V., dr., adv. v Praze, Frvling Z., red. »Kurýra« ve Lvově, Frýšová E., říd. uč. měšť. školy v Soběslavi, Fryze, chefred. »Kurýra« ve Varšavě, Fučík Jos., uč. ve Lhotě Bradlecké u Jičína, Fuchs F., úř. NVČ. v Praze

Gabršcek O., red. Sči v Gorici, Geissel-breiter T., Ph. Mag. v Praze, Gerbr K., řid. pojišť. a red. assek. kalend. v Praze, Gintl O., dr. na Král. Vinohradech, Giřikovský J., stav. pian v Praze, Glucksmann J., red. »Vojen.

*) Za vystavené průmyslové výrobky pivovaratví, liho-varství a včelařství byla dána vyznamenání jiná.