str. 412

drobty ze Slovenska moravského. (Ć. L. 1899. 110.) — Týž: Národopisné drobty ze Slovenska moravského (Č. L. 1899. 330.) — Týž: Krojové výklady lidu slováckého (Č. L. 1898. 222.) — Týž: Kroj lidu slovenského na Moravě. (V Brně 1898.) — Týž: Rubáé a oplíčko na jihov. Moravě. (G. L. 1899. 198.) — Týž: Z nových studií o kroji lidu moravského. (G. L. 1899. 168) — Konopas J. E.: Slavnosti na sv. Annu na Boleslavsku. (G. L. 1899. 353.) — Kopáč J.í Přezdívky a posměšky z českého Horácka. (Č. L. 1900. 419.) — Týž: 0 výšivkách a výší-vačkách v Českém Horácku. (Č. L. 1901. p. 119.) — Kopecký J.: Slovácká svatba na Podluží. (V Praze 1898.) — Köppl K.: Instrukcí školní v Králové Dvoře z r. 1771. (Č. L. 1898. 286) — Korand; Ze sbierky pesnieček. (Čas. mus spol. 1898.) —Košák Fr. ?.: Česká literatura folkloristická do r. 1890. (Č. L. 1898. 393.) — Týž: Nemoc, smrt a pohřeb v pověrách, pověstech a obyčejích lidu na Rokycansku. (Č. L. 1899. 194.) — Košta Fr. V.: Názvy poloh, rolí, luk a lesů z okolí březnického. (Čas přát. star. 1900. 97) — Košťál J.: Diblík v podání prostonárodním. (Č. L. 1899. 355.) — Týž: Proti »učarování« a zažehnávací kámen. (0. L. 1900. 276.) — Týž: Živočišstvo v podání prostonárodním. (Velké Meziříčí 1900.) — Týž: Pomáhači, zaklínači a zažehnávači v podání prostonárodním. (Čas. přát. star. 1900. ?. 2.) — Kouba J : Dvě stará proroctví. (Časop. přál. star. 1900. 86.) — Koula J : Keramika. (Ott. SI. Naučný XVI. 173.) — Týž: Příspěvek ku poznání československé majoliky. (G. L. 1899. 65. 128.) — Koudelka A.: Jména kopců, krajin, tratí, lesů a niv na Valašsku Rožnovském. (Č. M. Ol. 1899. 54. 116.) — Týž: Valašské názvosloví z lesního hospodářství na Rožnovsku. (Č. L. 1901. 64.) — Kovalčík J.: Nemožno každému vyhoviet. (Čas. mus. spoleé. 1898.) — Král J. F.: Příspěvky ? dějinám poddanských poměrů na panství Častolovickém na počálku XVIII, století. (Č. L 1900. 38.) — Kramoliš Č.: Obecní úřad rožnovský před 100 léty. (Sborník Mus. spol. Valaš. Meziříčí č. 4. 1899.) — Krásí Fr. a Ježek J.: Sr. Vojtěch, druhý biskup pražský, jeho klášler i úcta u lidu. (V Praze 1898.) — Kraus A, Dr.: O české písni faustovské. (Č. L. 1898. 265.) — Týž: ? poznání Josefa Bláhy, přirozeného veršovce. (Nár. Sb. VI. 143.) — Týž: Bůh Perun. (Nár. Sb. II. 81.) Prof. Kraus nikterak nepokládá píseň tuto »za bezpečný materiál pro charakteristiku slovanského boha. Peruna.« — Křen J.: Úpoly československého lidu. (G. L. 1898. 424.) — Kretz Fr.: Na svatbě v Derfli. (Č. L. 1900. 305.) — Týž: Na habanském dvoře. (Č. L. 1900. 81.) — Týž: Z dějin národodopisu československého. (Č. L. 1901. 1.) - Týž: Slováčtí hudci. (Č. L. 1901. 52.) — Týž: Zaniklé továrny keramické na Moravě. (Č. L. 1900. 180.) — Týž: Kapitola o kraj -kářství československém. (Č. L. 1900. p. 8) — Křídlo J.: >Jesličky« čili koleda vánoční z Jičínska. (Č. L. 1900. 219.) — Křivý K.: Maso-pustní hra z Třebíče. (G. L. 1899. 161) — Křížan E.: Zvyky a obyčaje z doliny Sulkovskej. (Čas. museál. spolec. 1898.) —¦ Kulda ?. ?.: Moravské národní pohádky a pověsti z okolí sloupského. (Č. L. 1899 147.)