Cito v: Viz Bořitov.

Dobrotice: Vlasf naše za pravěku slovanského. C. O. 1885. J. Ha~ velká. — Über einige zumeist praehist. bei uns in Kremsier gemachte Funde. Prog. něm. gymn. 1884. H. Struschka.

Divnice: Viz Slavičín.

Dunajovice Horní: Slovanské pohřebiště kosterné u Horn. Dunajovie u Znojma. C. Ol. 1890. 69. J. Palliardi. Wiener anthr. Mitth. 1890 str. (40). Mittheil, der Centralcom. 1889 262 a 1891 str. 62. Pam. arch.vXV. 250 — Pohřebiště z pozdní doby slovanské v Horn. Dunajovicích. C Ol. 1893. J. Palliardi.

Fryšták: Ö. Ol. 1886 „Z Fryštáku". Fr. Fišer.

Hostýn: Hradisko hostýnské. Č. Ol. 1888. V. Houdek. — Archaeo-logická vycházka na Hostýn. Sborn, musea ValMeziříčského 1884. K Maska. — Vpád Mongolů do Moravy. Olomouc 1842. A. Šembera. — Předkřesťanská pohřebiště na Moravě. Čas. Mat Mor. 1875. Dr. B. Dudík.

Hradisko u Krom ěříže: Pravěk řeky Hané. Prostějov 1888. J. Knies.

Hradiště sv. Hypolita nad Znojmem: Čas. OL „Ze Znojma" 1891. J. Palliardi.

Cholina: Staré hroby u Choliny. Č. Ol. 1884 str. 128vDr. J. Wankol.

Ivančice: Hradiště ivančické. Mor. Orlice 1883. V. Čapek. — Vor-gesch. Alterth. am Rheinberge bei Eibenschitz in Mähren. Mitth. An. G. 1888. Fl. Koudelka.

Jar oh novice: Praehist. nálezy u Kroměříže a Kvasie. č, Ol. 1890. Fr. Přikryl. — Pravěké mohyly na Kroměřížsku. č. Ol. 1884. J. Havelka. — Mittheil, der Centralcom. Wien 1888 str. 243, 1890 str. 229. Dr. J. Wankel. — č. Olom. 1894 str. 26: Hroby s kostrami u Jarohňovic. J. Slovák.

Javorník: „Z horné země". Č. Ol. 1888. M. B.

Kostelec: Viz Kunovice.

Kroměříž: Pravěké zbytky v okolí kroměřížském. Čas Olom. 1884.. J. Klvaňa. — Praehist. nálezy u Kroměříže a Kvasíc. Čas. Olom. 1890 str. 14. Fr. Přikryl.

Kroužek: Mitth. der wiener anthr. Ges. XXI. (63). Fl. Koudelka.

Kunovice: Pravěké nálezy na Záhoří. Č. Ol. 1891. Fr. Přikryl.

Kvasíce: Viz Kroměříž.

Lhota Podhradní: Viz Kunovice.

Lidečko: Viz Slopná.

Iiipůvka: Předhistoriclíé nálezy u Lipůvky^ Č. Ol. 1886. Fl. Koudelka,

Líjeň: Předhistorické hradiště líšeňské. č. Ol. 1891. J. Knies. — V údolí Ěíčky. Mor. Noviny 1885. J. Knies. — Hradiště „Staré zámky" u Líšně. Komenský 1883. J. Knies. — Brünner Zeitung 1864. Mor. Trapp. — Kůlna a Kostelík 1890. Er. M. Kříž. — Mittheil. dervCentralcom. 1864. Mor. Trapp. — O předltřesťanských pohřebištích na Moravě. Čas, Mat. Mor. 1875. Dr. B. Dudík

Maloměřice: Soukromý dopis zkoumatele J. Fily. — Mittheil, der wiener anthr. Ges. XXIII. (54). M. Trapp.

Měnín. Sitzber. wiener Akad. 1854 str. 482. B. Dudík.

Mikulovico. Slovanské pohřebiště kosterné v Mikulovicích u Znojma. Č. Ol, 1890. Jar. Palliardi. — Mittheil, der Centralcom. 1891 str. 52.

Moravičany: Viz Dobrotice.

Náměšť: Z pravěku Olomoucka. C. Ol. 1884. V. Houdek.

Nechvalín: Č. Ol. „Z Kyjova". K. Tvarůžek.

Olomouc: Die vorgescb. Alterth. der Stadt Olmütz und ihrer Umgebung;. Mittheil, d. A. G. I., II. Jeiteles. — Kolové stavby v Olomouci. Ó. Ol. 1887. Dr. J. Wankel.

Palava: Zweiter Bericht über die urgesch. Ansiedelungen in Niederösterreich. Mitth. d. A. G. Wien II. Dr. M. Much.

Pole Vysok é: Viz Slopná.