str. 41

Hluboká, Veselí, Týn n. VI., Bechyně, Soběslav. С) Písecko-táborský kraj. Obsahuje okresy: Písek, Tábor, Milevsko, Ml. Vožice, Sedlec, Votice, Sedlčany.

VIII. Pošumaví. A) Strakonicko. Obsahuje okresy: Netolice, Prachatice, Vodňany, Vimperk, Volyně, Strakonice, Sušice, Horažďovice. B) Klatovsko. Obsahuje okresy: Klatovy, Planíce, z částí Nepomuky a Přeštice. C) Chodsko, Obsahuje okresy: Kdyně a Domažlice.

IX. Západní Čechy: A) Brdský kraj. Obsahuje okresy: Dobříš, Příbram, Mirovice, Blatná, Březnice, Hořovice, Beroun, B) Plzeňsko a Královicko. Obsahuje okresy: Přeštice, Nepomuky, Blovice, Rokycany, Plzeň, Zbirov, Královice, Manětín. C) Slánsko. Obsahuje okresy: Křivoklát, Rakovník, N. Strašecí, Slané, Louny, Libochovice.

Na Moravě a ve Slezsku stanovil prof. L. Níederle tyto oblasti: I.—II. Slovensko. A) Na levém břehu Moravy, B) na pravém břehu Moravy. Obsahuje okresy: Napajedla, Tlumačov, Uh. Hradiště, U h. Br o d, Bojkovice, Ostroh, Strážnice, Hodonín, Kyjov, Bzenec, H u s t o p e č, Břeclava. (Sem přípojiti í chorvatské území u Mikulova a Válčíc, pokud je slovenské.)

III. Valašsko. Obsahuje okresy: Klobouky, Vyzovíce, Vsetín, Rožnov, Meziříčí Val. K tomu se připojí i předvalašský kraj okresu Hranice.

IV. Lašsko moravské a slezské. Obsahuje okresy: JíčínNový, Frenštát, Příbor, Mistek, Frýdek, Ostrava, Bílovec, Klimkovice, Opava, Vítkov (pokud jsou české).

V. Vlastní Haná. Obsahuje okresy (pokud jsou české): Litovel, Unčov, Olomouc, Šternberk, Lipník, Přerov, Prostějov, Kojetín, Bystřice pod H., Holešov, Hulín, Kroměříž, Zdounky, Ivanovice, V y š k o v. K tomu možno připojítí i české území okresů: Mohelnice, Zábřeh, Šumperk a Šílperk.

VI. Střední Morava (Brněnsko). Obsahuje okresy: Ždánice, Bučovice, Slavkov, Židlochovice, Ivančice, Brno, Tišnov, Boskovice, Kunštát, Mor. Třebová, Jevíčko (pokud jsou české).

VII. Střední Morava (západní část). Obsahuje okresy: Meziříčí Velké, Byteš Velká, Třebíč, Jaroměříce, Mor, Budějovice, Znojmo, Vranov, Krumlov (pokud jsou české),

VIII. Horácko (českomor. kraj). Obsahuje okresy: Nové Město, Žďár, Bystřice, Jihlava, Telč, D a č í c e, Jemnice (pokud jsou české).

Na Slovensku nepokročilo studium národopisné do té míry, aby celé území slovenské mohlo býti rozděleno na menší části. Zde bude nutno pro začátek spokojíti se jen třemi oblastmi.. I. Západní Pováží, II. Střední, III. Východní.

Znovu třeba připomenouti, že toto dělení je prozatímní a zda bude též podrženo při vydávání jednotlivých svazků, o tom rozhodne nashromážděný materiál. Mimo to i jinak vyhrazuje si redakce změ-nití tento rozvrh, pokud by se během prací ukázala toho potřeba.

Adresa pro korespondencí je: Redakce Soupisu Národopisného, Národopisné Museum Českoslovanské, Praha-Smíchov.     K. Chotek.