Hluboká. Odbor zřízen r. 1893. Př. Jos. Bohuslav, j. J. Mařík. Čl. výb.: M. Hojdar, M. Janeček, V. Kukla, H. Mašek, J. Šebesta, V. Štich.

Holice. Odbor zřízen r. 1893. Výstavka od 22. do 29. července 1894. Př. K. Kožíšek, říd. uč. měšť. škol a př. »Budče«, j. Frant. Rosůlek, uč. a j. »Budče«, pokl. J. Jirout, řid. dívčí školy měšť., Gust. Heřman, uč., splno-mocněný sběr. Čl. výb.: Vašák, říd. uč. na Chvojně, J. Pilný, říd. uč. ve Chvojenci, V. Krejza, říd. uč. v Ředicích, A.Justa, říd. uč. ve Vidinách. Pracovníci mimo uvedené následující: F. Bělohlávek, uč., P. L. Hora, katecheta, ]. Just, uč., V. Lohnický, měst. důchodní, F. Jírek, uč., F. Orel, řid. uč , Roven, V. Hanuš, uč., Roveň, F. Bažant, uč., sl. L. Voženílkova, sl. A. Bendova, sl. Ant. Karlíkova, sl. B. Dvořákova, sl. R. Lepařova, F. Půlpán, měst. inž., J. Bína, říd. uč., Hodě-šovice, J. Novotný, říd. uč., Belečko, F. Tocl, uč., St. Holice, J. Jaro, uč., St. Holice, J. Polák, uč., Chvojno, ochot. spolek »Klicpera«, divad. společenstvo živnostníků I., F. Košťál, říd. uč., Albrechtice, Č. Hutla, řid. uč., Litě-tíny, M. Černík, uč., Litětíny, J. Nemanský, uč., Poběžovice, Fr. Formánek, uč., Holice, J. Horník, lesní správce, Poběžovice, J. Horáček, lesní správce, Chvojno, 40 dam z Holic, Chvojna, z Poběžovic. Studující města Holic: K. Slavík, uč., Albrechtice, V. Beran, správce školy, Vysoká, A.Justa, říd. uč., Ve-liny, V. Charvát, říd. uč., Bejšť.

Hora Kutná. Odbor zřízen r. 1893. Výstavka od 2. do 16. září 1894. Př. J. Macháček, star. král. hor. města, j. A. Materka, správce, A. Zavadil, uč. Funkcionáři: místopř. Lud. Lábler, vrchní inž., F. Sakař, okr. taj., co pokl. odboru, správce sbírek A. Hrabák. Čl. výb.: Prof. V. Zahradník, F. Schmitt, uč. A. Materka, správce, resignoval — na jeho místo zvolen uč. p. Fr. Schmitt.

Horažďovice. Odbor zřízen roku 1892 Výstavka od 8. do 12. září r. 1894. Předseda dr. Quido de Pauli, j. Š. K. Vydra, pokl., B Schmiedl. Čl. výb.:sl.Böhmova, M.Augusta, V. Baum, K. Čapek, J. V. Hora, P. Jakeš, J. Karas, F. Kučera, D. Majer, J. Majer st., St. Majer, M. Mayer, J. Macner, dr. Melan, J. Roučka, dr. Růžička, E. P. Skála, C. Šimr, P. J. Šmíka, P. Wackershauser. Pro výstavu kraj. pracovali: pí. V. Horová, sl. A. a O. De-pauli, sl. M. Horova, pí. E. Vydrová, sl. M. Kotlábova a uvedený již výbor. Prací výstavky súčastnili se pp. dr. Depauli, plasti-ckou mapou okresu, J. V. Hora mapami, Št. K. Vydra slovesnými, spolkovými a statist. diagramy a D. Majer spolkovými diagramy.

Hořice. Odbor zřízen r. 1892. Výstavka 21. května 1893. Př. Al. Rublič, prof. odb. školy, místopř. J. Špriňar, soud. adj., j. Ant. Rudl, odb. uč. školy sochařské, zprav. Jos. Pazourek, uč., pokl. Jan Doleš, účetní spoř. Funkcionáři: Dr. E. Lavit, Fr. Vondráček, dílov., P. B. Hakl, děk., J. Horák, P. J. Hynek, kaplan, V. Weinzetl, architekt, J. Černý, uč., F. Pokorný, úč. zál., V. Krch, prof., A.Porges, prof., Jos. Pour, okr. star., dr. B. Klika, okr. taj., J. Rublič, tech., K. Sruta, tech., V. Dokoupil, řid. odb. školy, J. Konopáč, obch., dr. j. Kofránek, J. Vrána, uč., V. Pazourek, uč., A. Valenta, řid., B. Jahelka, uč., A. Novotný, uč. v Chodovicích, P. F. Šubrt, far. v Miletíně, J. Horák, uč. v Miletíně, P. Kalaš, far. v Hněvčevsi, J. Skalický, uč. v Třebihošti, J. Petera, star. na Dechtově, P. Vostatek, uč., Hořice, J. Berla, říd. uč. v Dubenci, V. Petr, řid,., Č. Pilař, řid. kůru, J. Bouz, hudebník, J. Šrimpf, řid. uč. v Chroustově, J. Řehák, obch., A. Koucký, dílov., J. Šolc, díloved., Jos. Kulhánek, uč., dr. Šandera, J. Špringer, říd. uč. v Lukovci, J. Maixner, knihkupec, F. Šafránek, krejčí, A. a J. Vávra v Dobré Vodě, T. Dušek, Dobrá Voda, J. Nosek, Poli-čany, M. Černil, prof., K. L. Grain, díloved., J. Šáda, uč. v Jeřicích, Fr. Vejs, sochař, dr. J. Kovář, E. Šandera v Sobčici, F. Goll a J. Follprecht v Ostroměři, F. Řehák v Mlá-zovicích, J. Sutr v Miletíně, K. Kofránek,

cukrář, A. Maixner, obch., A. Řehák, uč., J. Míkovec, uč., MUC. A. Erban, MUC. V. Petera.

Hořovice. Odbor zřízen roku 1893. Výstavka od 25. do 27. srpna 1894. Př. M. Čermák, okr. star., j. A. Půhoný, řid. hosp. školy, místopř. A. Pikhart, soudní příručí. Spolupracovníci: sl. M. Hausmannova, malířka z Prahy, pí. Olga Pikhartová, choť soud. přír., pí. Schmidtová, choť továrníka, sl. A. Erbenova, učit, sl. M. Kolářova, učit. ve Zdicích, sl. R. Soukalova, učit., sl. M. Hlavatá, učit., J. Bláha, uč. v Jincích, R. Bolze, uč., J. Burda, uč. v Jincích, F. Císař, truhlář, Č. Fousek, uč., A. Halla, cejchmistr, V. Kačena, uč. v Komárové, V. Kazda uč., K. Leša-novský, právník, K. Mládek, uč. v Prasko-lesích, V. Paukner, říd. uč. v Neumětelích, M. Rosol, pokl. Hosp. zál., J. Trojan, uč. v Hostomicích, O. Zambory, stav., V. Žalud Antonov, medik, J. Jindráček, purkm. a zem. posl. Má místní odbory a sice: v Beštíně, v Březové, v Bzové, v Cerhonicích, v Drozdově, v Hostomicích, v Hředlech, v Jincích, v Komárově, v Libomyšli, v Lochovicích, v Mortníku, v Neumětelech, v Praskolesích, v Stašově, v Újezdě, ve Voseku, ve Zdicích a v Žebráce.

Hostomice. Místní odbor hořovického kraj. odboru. Př. P. Cafourek, místopř. K. Šimák, měst. taj., j. V. Kareš, uč.

Hradec Jindřichův. Odb. zřízen r. 1892. Výstavka od 29. července do 8. srpna. Př. Adolf svob. pán Leonhardi, okr. star., místopř. dr. K. Jičínský, okr. místostar , j. JUC. K. Mert, okr. taj., pokl. dr. K. Šedivý. Čl. výb.: dr. V. Naxera, star. města, dr. E. Lederer, J. Lego, uč., dr. J. Novák, prof, F. Fischer, archivář, M Tejčka, oficial, J. Křivánek, řid. zimní hosp. školy, dr. J. Slavík, posl. a adv., prof. G. Heš, prot. K. Solpera, B Liška, J. Donát, uč. , Jindř. Rychlý, soukromník, J. Vl. Houra, měst. taj., A. Šulc, soud. adj., J. Fischer, řid. ob. škol, prof. dr. Kaňka, Jiří Wachtel, lesmistr. Pracovníci při výstavce titéž pánové a pí. J. Legová, choť uč. a V. Honek, měšť Předs. při výstavě dr. Jičínský, j dr. Lederer; čl : prof. dr. Novák, uč. Lego, prof. Heš, okr. taj. Merth, a dr. Šedivý. V zastoupení akad. Jindř. Hradeckých spolků JUC Novák a JUC. Fáček, na jehož místo později nastoupil p. JUC. Fischer.

Hradec Králové. Odbor. zal. r. 1893. Výstavka od 12. do 26. srpna 1894. Čestný protektorát: J. O. Jan hrabě z Harrachů. Protektorát: Okresní a obecní zastupitelstvo v Hradci Králové. Čestný př. K. Teubner, maj. velkostatku a velkoobchodník ve Vídni. Př. J. Červený, továrník, místopř. J. Loučný, stat. v Říbsku u Kuklen a př. odděl. hosp. J. Pilnáček, obch., místopř. a př. odděl. průmysl. , j. F. A. Bauer, řid. hospod. školy na Kuklenách

Hradiště Mnichovo.

Hronov n. M. Odbor zřízen r. 1893. Výstavka od 8. do 9. září 1894. Jedn. V. Černý, uč. ve Žďárkách. Čl. výb.: F. Souček, říd. uč., J. Jirásek, uč., A. Celba, uč., K. Skach, říd. uč. ve Vel. Poříčí, J. Hanuš, říd. uč. ve Vysokosrbské, J. Rais, řídící učitel ve Vel. Dřevíči. Pracovníci při výst. E Souhrada, uč. ve Zbečníku, H. Čejchan, správce školy v Malé Čermné, J. Smetana, uč. ve Žďárkách, S. Souček, kand. prof. Př. A. Klikar, továr. v Hronově.

Hředly. Místní odbor hořovického kraj. odboru. Př. V. Sklenář, ob. star , j. V. Solnář, říd. uč.

Humpolec. Odb. zříz. r. 1893. Výstavka od 1. do 9. září 1894. Př. P. F. Bursík, zem. prelát a opat kláštera Želivského, j. V. Sobotka, uč. Funkcionáři: M. Kašparová, místo-předsed., F. Hejduková, j. dámského odb., J. Kašpar, zapis., K. Suchomel, pokl. Hlavní spolupracovníci: E. Kunst, říd. uč. v Kejžlici, P. Fajtlík, K. Beneš.

Chlumec n. C. Odbor zřízen r. 1894. Výstavka ve dnech vánočních 1894. Př V. Vacek, j. J. Koudelka, místopř. F. Kreuzmann.

Čl. výb.: B. Josek, R. Augenthaler, T. Krýžová, J. Kaucký, F. Šír, Fr. Topič, L. Novák. Fr. Prášil.

Chotěboř. Odbor zřízen roku 1893. Výstavka od 12. do 26. srpna 1894. Př. F. Hubáček, okr. star., j. J. V. Neudoerfl, předseda »Budče«. Funkcionáři: B. Kostka, V. Klos, sl. A. Klepetkova. Čl. výb. výstav.: V. Dali-bama, K. Nevole, Václ. Vrba, K. Streith, J. Váňa.

Chorušice u Mělníka. Odbor zřízen r. 1893. Výstavka od 23. do 30 září 1893. Př. P. V, Růžička, kaplan, j. R. Sekera, říd. uč., K. Kverka, úč.

Chrásť.

Chrudim. Odbor zřízen r. 1894. Výstavka stála v prům. museu. Př. dr. T. Řehoř, gymn. prof., prv. j. K. Lábler, lékár., zástupce prům. musea, druhý j. A. Šolta, uč. prům. školy, Funkcionáři: dr. K. Havelka, adv. zást. obce, místopř., J. Dysmas, řid. velkostatku, okr. star., dr. J. Figar, adv., člen okr. výb., oba zástupci okresu, K. Svoboda, řid. průmysl, školy, P. F. Walter, arciděkan, J. Schmoranz, prof. prům. školy, dr. K. Pippich, adv., del. odboru, A. Gallat, řid. ob. úřadů, E. Šafránek, techn. správce obce, dále Vác. Pošusta, řed. vyš. gymn., A. Eckert, řid. hosp. školy, A. Ctibor, správce obch. školy, J. Drahorád. řid. měšť. škol, J. Votruba, řid. měšť. škol. J. Beberus, říd. uč., K. Kříž, řid. okres, kanceláře, V. Ježek, okr. taj., pak spolek paní a dívek, Cercle Francais, Dámský odbor Ústřední matice školské. Ženský výrobní spolek.

Jablonné n. O. J. F. Balcar.

Jaroměř. Odbor okresní. Př. A. Reichert, stat. ve Starém Plese u Jaroměře, j. F. A. Popelka.

Jičín. Odbor zřízen r. 1892. Výstavka od 8. do 10. dubna 1893, od 29. do 30. června a 1. července 1894. Př. J. Haratický, okr. star., j. K. Novotný, prof., zapis. J. Liška, pokl. dr. F. Lohař, místopř. F. Dolanský, ob. star. Čl. výb.: K. Franta, sup. gymn., D. Hudský, uč., V. Janoušek, St. Kamenický, prof., J. Klos, řid. měšť. škol, dr. J. Vavřínek, adv., V. Veselý, uč., T. Záklasník, prof. Pracovníci pro NVČ.: F. Pour, uč., E. Rotta, uč., J. Mach, uč, B. Jebavý, uč.

Jilemnice. Odbor zřízen r. 1892. Výstavka od 26. do 29. srpna 1894. Př. J. Zubatý, okr. star. v Dol. Šlapanici, místopř. F. Jerie, purkm. v Jilemnici, j. E. Hakl, okr. taj. Čl. výb : F. Dorník, R. Kazda, F. Krause, B. Mečíř, říd. uč. v Kruhu, J. Mečíř z Roztok, J. Metelka, říd. uč. , J. Pošepný, K. Opočenský, V. Vaníček, škol. insp., V. Voves, P. A. Zámečník, kaplan, P. Zajíček, uč. z Roztok, L. Šmíd, vrchní lesní v Branné, J. Šír, říd. uč. z Hoř. Štěpánic. Do instal. odb. přivzati byli: F. Nikodým, R. Syka, B. Wolf.

Jílové. Odbor zřízen r. 1892. Výstavka od 20. do 27. srpna 1893. Př. L. Čihák, obch. za měst. radu, j J. Skréta, uč., za Čtenářskou Besedu. Čl. výb : P. K. Pittner, far., J. Skréta st., okr. taj., za okr. výb., F. Borový, stat. za měst. radu, Jos Čihák, měst. taj., za Čtenářskou Besedu, E. Bouchal, pokl. Obč. zál., V. Mrkvička, kolář, za zámečníky, J. Štěpánek, uč.,_ A. Hovorková, industr. uč. Pracovníci NVČ.: B. Šrom, uč. v Kamenici, Václav Čihák, uč. na Král. Vinohradech. Pracovníci při kraj. výstavce: J. Metlický, říd. uč. v Jir-čanech, V. Houpa, říd. uč. v Jesenici, D. Muchka, říd. uč. v Dol. Břežanech, Vrána, správce školy v Písnici, Hroník, uč. v O-krouhlu, J. Sandholc, řid. uč. v Okrouhlu, Kovář, říd. uč. v Čeněticích, V. Sláma, říd. uč. v Zlatníkách, F. Stulík, říd uč. ve Zevoli, J. Hnilička, říd. uč. v Kamenici, F. Antonín, správce školy v Hostěradicích, J. Čihák, měst. taj., F. Smíšek, sp školy vLibři, A. Skretová, choť uč., A. Hovorková, Jílové, E. Urbanová, V. Tintěra, kand. uč., Jos. Moravec, uč., Jan Čihák, obchod. komis.

Jince. Místní odbor hořovického kraj. odboru. Př. V. Eška, obecní starosta, j. j. Burda, uč.