Menu

Přihláška: Muzičky 2021 – Hrajeme Horňácko

Projekt Muzičky jako tvůrčí dílna dětských a mládežnických muzik zaměřených na interpretaci lidové hudby je určena pro mládež od 12 let. Koná se každoročně od roku 2006 (od roku 2008 je jejím pořadatelem Národní ústav lidové kultury ve Strážnici). Cílem projektu je podpora dětských a mládežnických muzik, jejichž nebývalý rozmach u nás s potěšením zvláště v posledních letech sledujeme. Od roku 2019 dochází k inovování projektu a jeho zaměření na prezentaci hudební tradice konkrétního regionu.

Letošní ročník je věnován regionu Horňácko. Cílem a smyslem projektu je pomoci mladým muzikantům poznat regionální specifika naší lidové hudby, a to prostřednictvím skupinové výuky zaměřené na jednotlivé nástroje či nástrojové sekce fungující v rámci hudebních seskupení interpretujících lidovou hudbu a následné „besedy u cimbálu“, kde si účastníci mohou vyzkoušet své dovednosti ve hře s vybranou regionální muzikou.

Na programu budou také přednášky zaměřené na specifika hudebního folkloru daného regionu, na regionální taneční tradici (s ukázkami tance) a na prezentaci základních typů kroje vybraného regionu.

Přihlášky prosím zasílejte do 29. 10. 2021 elektronicky na e-mail: petr.horehled@nulk.cz

Dokumenty ke stažení: