pro Moravu a Slezsko, Smekal R. A. na Smíchově, Vindyš J. na Smíchově. — II. Diplom s právem ražení zlaté m.: Mareš K. v Praze, Ticháček Jan v Praze, Zvolský M. na Smíchově. — III. Stříbrná m. korporací: Sýkora J. v Lomnici u Jičína (nár. jedn. severočeské), Vondra J.. na Žižkově (nár. jedn. poš.), Zelinka J. v Praze (obch. komory budějovské).— III. Stříbrná medaille výstavní: Ševčík Ant. v Chrásti, Šlechta M. na Žižkově. — IV. Bronzová m. korporací: Fuchs L. ve Vlastibo-řicích (m. Hradce Král.), Gubiš V. na Král. Vinohradech (prům. jedn.), Koretz J. v Praze (nár. jedn. poš.), Valníček V. v Slavkově (m. Kutné Hory). — V. Diplom uznání: Glotz J. v Praze (obch. kom. pražské), Kroupa A. na

Smíchově (obch. komory pražské), Lukeš a Moser v Jinci (m. Hradce Král.), Majer K. na Smíchově (viz sk. XIII.), Obmauer V. na Smíchově (m. Hradce Král.), Wingelmüller E. v Poříčanech (obch. kom. pražské), Has. sbory v Karlíně (m. Prahy), Nymburku (m. Hradce Král.), Rosicích (m. Hradce Král.), Žižicích (města Hradce Král.), hasičská župa Holešov (m. Hradce Kr.), hasičská župa na českém jihozápadě Horažďovice (m. Hradce Králové).

Přehled přisouzených cen.

Cena I.: stříbrná medaille státní, bronzová m. státní, čestný diplom výst.

Cena II.: Diplom s právem ražení zlaté m.

Cena III.: Medaille stříbrná obch. kom. pražské, plzeňské, budějovské, města Prahy, růmyslové jednoty, města Král. Vinohradů, Smíchova, Hradce Kr., K. Hory, nár. jedn. severočeské, národní jednoty pošumavské, výstavní.

Cena IV. Medaille bronzová obchodní Lom. pražské, plzeňské, budějovské, města Prahy, průmysl. jednoty, města Král. Vino-hradů, Smíchova, Hradce Králové, Kutné Hory, nár. jednoty severočeské, nár. jednoty pošumavské.

Cena V. Diplom uznání obchodní kom. pražské, města Prahy, Hradce Král., národní jednoty severočeské.

Pokladní zpráva od počátku roku 1891 až do 15. října 1896.

P