v Praze, Pulpán F., uč. a jed. »Budče« ve Vlašimi, Purkmistrovský úřad v Sobotce.

Raalte van M., red. »Het Voderland« v Haagu, Racek F., říd. uč. v Kučeři u Milevska, » Radhošť«, čas. ve Val. Meziříčí, Ra-dimský J., tov. v Nové Pace, Rašín Fr., ryt. z Ryzmburgu, velkoobchodník v Praze, »Ra-tibor«, čas. v Hradci Králové, Rauch j., říd. uč. čes. školy v Sulislavi u Stříbra, Reins-bergová M., čl. vyšív. kroužku NVČ. v Praze, Reinwart A., knihkupec a naklad. v Praze, dr. Rezek A. v Praze, dr. Rieger F. L. v Praze, Rieglová Z., absolv. prům. školy v Praze, Rittich J., centr. řiditel v Kynžvartě, Rodler A., Monsignore, sídel. kanov. v Čes. Budějovicích, Rosický V., učitel měšť. školy v Přerově, Rosůlek F., uč. v Holicích, »Roud-nické Listy« v Roudnici n. L., Rous J., uč. v Heršpicích u Slavkova, Rott F. K. v Praze, Rozinek K., zahrad. v Bubenči, dr. Rožánek O. v Praze, »Rožmberk«, časopis v Třeboni, Rudle Jan, tov. v Karlině, Růžička A., odb. uč. v Uher. Ostrohu, Rüffer L, úřed. NVČ. v Praze, Rychlík J., holič na Kr. Vinohradech, Rypáček F. ]., gymn. prof. v Třebíči, Ryšánková M., člen odb. »Česká žena« v Kamýku, Rzihovský R., akad. malíř v Praze.

Sakař A., jedn. ONVČ. v Sobotce, Sál F. L., uč. v Poříčanech, Salus K., uč. v Cho-tovinách, Salva K., knihtiskař v Růžomberku na Slovensku, Sedlák J., uč. ve Stěnovicích u Plzně, dr. Seifert C. v klášteře v Rajhradě, Seile A., vydavatel »Illustr. landwirtschaft u. zoolog. Weltblatt« ve Vídni, »Selské Listy« v Olomouci, »Selské Noviny« v Táboře, dr. Semerád, měst. fysik v Ml. Boleslavi, PhC. Skácelík F. na Král. Vinohradech, Skála E., tov. v Prostějově, Skalický V., řídící učitel v Hor. Stupni u Plzně, Skokanová A., učit. na Král. Vinohradech, Skopec J., bohoslovec v Praze, Skrejšovská K., člen odboru »Česká žena« v Praze, Skréta J., uč. v Jílovém, Skřivanová A , vdova po notáři ve Vel. Meziříčí, Slaměník F., řiditel v Přerově, dr. Slavík J., posl. a adv. v Hradci Jindřichově, Slavík J., kněz řádu piaristického v Praze, Slavinská J. (Ritterová z Rittersbergu), býv. člen Nár. div. na Smíchově, »Slovan« v Prostějově, Slukov Vojta, člen Nár. div. v Praze, MUC. Smetana J. v Myjavě, Smetana S. St. v My-javě, Smolík Fr., uč. na Král. Vinohradech, Smolík R. V., akad. sochař v Praze, Smolková M., uč. v Praze, Sobotka F., uč. v Praze, Socháň P., akadem. malíř, Turč. sv. Martin, Sochor E., architekt v Praze, Sochorovský F., člen odb. »Sokol« v Praze, »Sokol« v Čes. Budějovicích, »Sokol« v Holešovicích, »So-kuli v Hradišti Mnichovu, »Sokol« v Karlíně, »Sokol« v Kolíně, »Sokol« v Menším Městě Pražském, »Sokol« v Pardubicích, »Sokol« v Paříži, »Sokol« v Plzni, »Sokol« v Praze, »Sokol« na Smíchově, »Sokol« v Turnově, »Sokol« na Vyšehradě, dr. P. Soldát A., čl. církev. odb. NVČ. v Praze, Sonerend Gustav, stav. v Kyjově, PhC. Soukup J., spisovatel v Praze, Sova J., odbor, učitel v Dobrušce, Spol. dámský »Vesna« v Brně, Spol. »Vavřín« v Hnojících, Spolek akademiků v Hradci Jindř., Spolek akademiků v Chrudimi, Spolek akademiků v Kolíně, Spolek zpěvácký »Mo-ravan« v Kroměříži, Spolek paní a dívek v Litomyšli, Spolek hospodářský v Lounech, Spolek českosl. akad. hornických »Prokop« v Lubně, Spolek paní a dívek v Ml. Boleslavi, Spolek dámský vzděl. »Vesna« v Něm. Brodě, Spolek zpěv. »Žerotín« v Olomouci, Spolek ženský »Libuše« v Pacově, Spolek obchod. příručí a úředníků »Merkuř« v Plzni, Spolek českých cyklistů »Radbuzan« v Plzni, Spolek okrašlovací v Potštýně, Spol. »Detvan« v Praze, Spolek obch. »Merkur« v Praze, Spolek »Všehrd« v Praze, Spolek tělocvičný paní a dívek českých v Praze, Spolek českých far-macentů v Praze, Spolek pro české ferialní osady v Praze, Spolek českoslov. knihkup. účetních v Praze, Spolek českých mediků v Praze, Spolek českých učitelek v. Praze, Spolek pro pěstování her mládeže v Praze,

Spolek pro nezúroč. půjčky v Praze, Spolek stálců v Praze, Spolek pro vystavění akad. domu v Praze, Spolek pro zájmy škol mateřských v Praze, Spolek pro podporu nemajetných filologů na české univ. v Praze, Spolek ku povzbuzení návštěvy cizinců v Praze a okolí, Spolek posluchačů strojního inženýrství v Praze, Spolek posluchačů inženýrství v Praze, Spol. posluch. chemie v Praze, Společnost přátel starožitností v Praze, Spol. absolventů českoslov. obch. akad. v Praze, Spolek vývozní pro Čechy, Moravu a Slezsko v Praze, Spolek čtenářský v Radnicích, Spol. hospodářský lesnický v Sušici, Společenstvo živnostníků ve Střevači na Moravě, Spolek ženský pěv. »Zora« v Táboře, Spolek hospodářský v Unhošti, Spolek »Vltavan« na Vyšehradě, Spolek národopisný ve Výškově, Spolek pro pěstování her mládeže v Žižkově, dr. Srb J v Praze, Srb-Debrnov J., hudební sklad. v Praze, Stálá výstava školská v Praze, Stálá výstava a tržnice řemesl. výr. v Praze, Staroměstská měšťanská škola dívčí v Praze, Stejskalová M., uč. v Uh. Brodě, Steinich K., řed měšť. školy v Praze, Stiebral Jiří, akad. malíř v Praze, dr. Stoklasa J. v Praze, Strachovský J , akad. sochař v Praze, Stránecká A. v Blatné, Stráneckých rodina v Če-kanicich u Blatné, Stránský V. J., obchodník v Praze, »Stráž pod Vítkovem« v Karlíně, »Stráž na Cidlině« v Novém Bydžově, »Stráž na Šumavě« ve Strakonicích, Strejcová M., vdova po J. Strejci, výroba rysovadel v Praze, Stříbrný Bohuš v Broumově, JUC. Stypa P. v Opavě, Suchá A. v Táboře, Suchardová A., choť prof v Praze, Suchomel F , bohoslovec v Praze, Suchomel K., Suchomelová A., choť stát. v Táboře, »Svatobor«, časopis v Sušici, Světlík F., uč. v Rokycanech, »Světlo«, čas. ve Slaném, »Světozor«, čas. v Praze, Sviták V. , tov. v Praze, Svitavský E., far. ve Stříž-kově u Třebíče na Moravě, Svoboda A., uč. v Lukavici, Svoboda G., řiditel v Kolíně, P. Svoboda J., člen círk. odb. NVČ. v Praze, Svoboda J., uč. měšť. školy v Karlíině, Svoboda K., řid. v Chrudimi, JUC. Svoboda R. v Litomyšli, Svobodová M., učitelka v Kočí u Chrudimi, »Svoboda«, časopis v Kladně, »Svobodný Občan«, čas. ve Slaném, »Svor-nost«, čas. v Ústí n. L., Svozil J., nadučitel v Prostějově.

Šalamounová B., odb. učit. v Žižkově, Šámal K., houslař v Praze, Šebor G., stud. v Praze, MUC. Šebor J. v Praze, MUC. Šebor K. v Praze, Šebor V., klenot. v Praze, Šev-covic F., člen zábav. výboru v Praze, Šílená L., choť adv. v Tišnově, Šíma J., prof. v Jaroměři, Šimáček F., nakl. v Praze, Šimeček B., c. k. soudní adj. v Těšíně, P. Šimon J., člen církev. odb. v Praze, Šimoš L., správce školy v Malé Lhotě u V. Polomi, Šindelářová A., pěstounka v Praze, Špindlen J. v Kyjevě, Škardová B., čl. odb. »Česká žena« v Praze, Škola I. E., soukromý úř. v Praze, Škola pro dívky brněnského spolku »Vesna« v Brně, Škola hospodyňská ve Stěžerách, Škola obchodní a pokrač. Ženského a výrob. spolku v Praze, Škroup A., jedn hud. a div. v Praze, MUC. Šmíd V. v Plzni, Šnajdr L., c. k. konservator ve Smiřicích, Šolta A., uč. na prům. škole v Chrudimi, Šourek J., zlatník na Kr. Vinohradech, Šourková A., choť stat. v Táboře, Špiňar, c. k. adjunkt na Kr. Vinohradech, Šponar A., akad. malíř v Praze, MUC. Šrobar J., Šrůma F., truhlář v Praze, Šrůtek J. A., kanovník v Hradci Králové, Štanzl J., zem. posl. v Uh. Hradišti, Štapfer K., akad. malíř v Praze, Štech K., uč. na Král. Vinohradech, Štěpánek J , úř. c. k. zastav. v Praze, Štypa P., práv. v Opavě, Šťastný O., hodinář v Praze, Šťastný V , kons. rada a prof. v Brně, Šťastná M., ind. učit. v Praze, Šúla Jos., inž., »Šumavan«, čas. v Klatovech, Švagrovský M., obchodník v Praze, Švanda A., práv. v Praze, Švejnar O., uč. v Postřekově u Domažlic, Scheller J., cínař v Praze, Schopf K., purkm. v Žamberku, Schrötter J., uč. v Praze, dr. Schrutz O. v Praze, Schulz L., správce kanceláře NVČ. v Praze, Schück J., účet. obch.

zál. v Praze, Schuller F., továrník v Praze, Schwarz V., prof. umělecko-průmyslové školy v Praze.

»Tábor«, čas. v Táboře, Talpa F., učitel ve Věřovicích, Technické odděl. pro stavby vodní při výb. zem. král. Čes. v Praze, Telička A., správce školy v Citově u Brodku, Tepich J., řed. rol. školy ve Výškově, Teppe J. A., říd. uč. v Bubenči, Thein A., bohosl. v Praze, Thomayer F., techn. zahrad. v Praze, Tichý K , cís. rada v Praze, Tichý V., obch. ve Vys. Mýtě, Tobiášek S., uč. v Chrudimi, dr. Toman H., adv. v Praze, Topič F., nakl. v Praze, Toužimský J., knihař v Praze, »To-vačovský«, pěv. kruh v Praze, Továrna na chamottové zboží v Teplici, Trčka V., rada soudní v Kyjově, Trejbal V., uč. v Petrovi-cích u Rakovníka, Tringler, instalateur, člen odb. »Sokol« v Praze, Trneček H., prof. na konservatoři v Praze, Trnka F., div. řiditel v Jihlavě, Trojtřídní obecná škola v Bubenči u Prahy, Trupka G., nadučitel v Prostějově, Tšída E., tov. v Nové Kdýni, Tuček J., stav. varhan v Hoře Kutné, Tuhý F., uč. v Praze, dr. P. Tumpach J., člen círk. odboru NVČ. v Praze, Tuschlová K. v Prachaticích, Tykač F., jed musea v Čes. Třebové, Tyršový V., uč. v Plzni.

Učitelský spolek v Plzni, dr. Ulrych F., purkm. v Hradci Králové, Ulrych V. na Kr. Vinohradech, Úprka Joža, akad. malíř v Uh. Hradišti, Urban A., papírník v Praze, JUČ. Urban J. ve Vídni, Urban R. v Čes. Budějovicích, Urbánek F. A., knihkupec v Praze, Urbánek M., stav. ve Vsetíně, Ústav slepců v Brně, Ústřední sbor vojenských vysloužilců v Praze, Ústav hluchoněmých v Praze, Ústř. jednota učitelská »Budeč« v Pardubicích, Ústřední jednota českého herectva v Praze, Ústřední Matice divadel. ochotníků českosl. v Praze, Ústřední jednota velociped., v Praze, Ústřední spolek učitel. jednot v Čechách, Ústř. spolek učitelských jednot ve Slezsku, Ústřední spolek českých kupců pro Čechy, Moravu a Slezsko v Praze.

Vacek B., MUČ. na Král. Vinohradech, Vacek J., bisk. vik. v Jelení, Václavek J., uč. ve Vrších u Turnova, Vajtr F., mistr tesař, na Žižkově, Valchář J., uč. v Křenovicích, JUC. Válek J. v Praze, Válek J., filosof na Vsetíně, Vandas F., kapitán větropl. v Praze, Vaněk V., říd. učitel v Bezně u Chotětova, Vaníček K., člen odboru sokolského v Praze, Vaník ]., úř. NVČ. v Praze, Vávra J., odb. uč. v Ivančicích, Vávra J., prof. na reálce v Praze, »Večerní Noviny« v Praze, Vejrych J., archit. a stav. v Praze, Velc F., prof. a akad. mal. v Sarajevě, »Velehrad« časopis v Kroměříži, Velinský F., jed. ONVČ. v Pardubicích, Vendulák K., měst. rada v Praze, Veselý J., uč. na Král. Vinohradech, Veselý V., říd. uč. v Jičíně, »Věstník«, čas. ve Vídni, Viedrmannova rodina v Nákle, Viehlová M , choť architekta v Praze, Vildvald J., řiditel pokr. školy prům. na Smíchově, Vilímek J. R., naklad. v Praze, »Vinohradské Listy« na Kr. Vinohradech, Víšek J., kameník na Král. Vinohradech, Vlach F., ředitel banky Slavie v Praze, dr. Vlach J. na Smíchově, JUC. Vlk F. C, zástupce jed. NVČ. v Praze, Vluka J., uč. v Orlové, »Vocel«, archaeologický sbor na Horách Kutných, Vojáček L., inženýr v Praze, Vojta A., člen zábav. výb. v Praze, Vojta J., far. na Zlíchově u Prahy, Vokosická tov. na chamottové a hliněné zboží v Praze, Volf J., uč. na Král. Vinohradech, »Volné slovo«, čas. v Kutné Hoře, Vomáčka L., řid. měšť. školy dívčí v Ml. Boleslavi, Vondra J., pokl. NVČ. v Praze, Vorlíček E., inž. v Praze, Vosmík Č., soch. v Praze, Vostatek E , rektor na Velehradě, Votruba A., uč. v Čes. Brodě, Votrubec Vrat., gymn. prof. ve Vys. Mýtě, Vrána O., obuv. a red. »Obuv Listů« v Praze, Vrančovský J. O., rolník v Nov. Hrozenkově, Vrbenský ]., uč. v Radimi, Vrecion Ig., uč. v Kunkosicích u Litenčic, Vycpálek J., prof. a hud. sklad. v Táboře, Vydavatelstvo vzdělávací bibliotheky v Praze, Vydra Š., učitel