Menu

Workshop pro vybrané třídy základní a mateřské školy

Ve dnech 17. - 18. října 2018 se uskutečnil v prostorách Muzea vesnice jihovýchodní Moravy workshop pro vybrané třídy základní a mateřské školy.

Jeho cílem  bylo ověření funkčnosti pomůcek v připravované interaktivní expozici, jež je situována v původní komoře nyní pro tyto účely nově vybavené moderním inventářem. Nejpodstatnější část expozice  tvoří interaktivní edukační pomůcky pro děti ve věku od tří let. Ty  jsou inspirovány montessori pedagogikou tak, aby dětem co nejvíce přiblížily problematiku lidové kultury přístupnou formou. Jedná se o smyslové pomůcky, hlavolamy, předměty k procvičování jemné motoriky a také pomůcky vzdělávacího charakteru. Dílna, umístěna v objektu H12 v areálu staveb z Horňácka, bude široké veřejnosti zpřístupněna v následující sezóně roku 2019.

Uvedeného workshopu se zúčastnily děti ze Základní školy v Kuželově a děti z Montessori školky Brouček Bzenec. V rámci dopoledního bloku se žáci nejen seznámili s montessori pomůckami, ale měli také možnost strávit čas v historické expozici bydlení, kde za pomoci lektora připravili tvary z kynutého těsta.