Menu

Vítejte na našem webu

Představujeme vám nové internetové stránky Národního ústavu lidové kultury ve Strážnici. Jsme státní příspěvkovou organizací, která je řízena Ministerstvem kultury ČR. Jsme výzkumnou organizací a zabýváme se tradiční a lidovou kulturou a péčí o ni, a to na území celého našeho státu. Provádíme výzkum kulturního dědictví, získané doklady uchováváme, zpracováváme a zveřejňujeme. Organizujeme folklorní a vzdělávací akce, poskytujeme poradenství a informační služby. Zapojujeme se aktivně do mezinárodních aktivit v oblasti lidové kultury a folkloru. Spravujeme Muzeum vesnice jihovýchodní Moravy a další objekty.

Činnost Národního ústavu lidové kultury představujeme na novém webu www.nulk.cz, na kterém se právě nacházíte. K tomuto webu přináleží facebooková stránka  Národní ústav lidové kultury, kde najdete zajímavosti, pozvánky na naše akce a také bohatou fotogalerii, kterou budeme částečně převádět i na internetové stránky.

Národní ústav lidové kultury vydává odborný čtvrtletník Národopisná revue. Jemu věnujeme samostatnou internetovou stránku Národopisná revue.

Muzeum vesnice jihovýchodní Moravy představuje sebe a svoji činnost na internetových stránkách www.skanzenstraznice.cz. Vedle popisu areálu najdete aktuální kalendář akcí a bohatou fotogalerii. V této souvislosti zveme k návštěvě naší facebookové stránky  Muzeum vesnice jihovýchodní Moravy - skanzen Strážnice.

Letos pořádáme už 72. ročník Mezinárodního folklorního festivalu ve Strážnici. Veškeré informace, který se akce týkají, najdete na www.festivalstraznice.cz. Velkou fanouškovskou základnu má facebooková stránka  Festival Strážnice. Přidejte se k nim a budete mít informace o programu z první ruky.

Péče o tradiční lidovou kulturu je jedním z našich hlavním úkolů. Proto pro vás připravujeme nové internetové stránky věnované lidové kultuře (adresa je lidovakultura.cz). V současnosti ale intenzivně pracujeme na novém facebookovém profilu  Lidova kultura CZ, který chce informovat o aktuálním dění a přinášet zajímavosti, pozvánky a ohlédnutí ze světa tradiční lidové kultury v ČR.

Lidová řemesla a lidová umělecká výroba mají své místo na internetových stránkách www.lidovaremesla.cz. Spravujeme také internetové stránky české národní sekce CIOFF na adrese www.cioff.cz. A konečně jsou to internetové stránky, na kterých nabízíme edici historických pramenů www.panstvistraznice.cz.

Strážnice 21. března 2017